Trail Montroig Extrem: corrent pels cingles de la Noguera

L’onzena edició se celebrarà el proper 26 de novembre amb circuits renovats. Sant Llorenç de Montgai tornarà a ser l’epicentre de l’esdeveniment

El Trail Montroig Extrem s’ha convertit en una de les proves puntals de la comarca. Foto: Olga Bergua

La Trail del Montroig Extrem by Energia Nufri, organitzada pel Club Esportiu Pedala.cat de Balaguer, s’ha convertit en una de les curses puntals de la comarca de la Noguera. Una zona que pot ser un tant desconeguda pel gran públic però que amaga un paratge natural impressionant, de cingles i engorjats escarpats banyats pels rius Segre i Noguera Pallaresa, que descansen en pau en el Pantà de Sant Llorenç.

El poble de Sant Llorenç de Montgai serà l’epicentre de l’onzena edició el proper 26 de novembre i oferirà tres modalitats de cursa:

La gran novetat d’enguany serà la inclusió al programa de la distància marató. Amb un exigent traçat de 41 quilòmetres i 2.865m de desnivell positiu, passarà per llocs espectaculars com el Tossal de Monteró, la Torre de Sant Salvador i saltarà cap a la zona de l’Ermita de Sant Jordi (Camarasa) i la Penalta, per deixar per la part final del recorregut la sempre exigent carena del Mont-Roig.

La mitja marató, de 21 quilòmetres i 1.345m de desnivell positiu, arriba amb aires renovats i estrenarà un nou traçat per la serra del Montroig a través dels seus punts més emblemàtics, com l’ermita de Montalegre, el Tossal de Monteró, el Refugi del Pletiu de l’Extrem o el pantà de Sant Llorenç de Montgai, tocant sostre al cim de la serralada: la Pala Alta, a 950m d’altitud.

Tancarà el programa de curses la ja tradicional Volta al Pantà de Sant Llorenç que, amb poc més de 8 quilòmetres i 100m de desnivell positiu, permetrà conèixer una part de l’entorn de la Reserva Natural de fauna salvatge de Sant Llorenç de Montgai. Es podrà fer tant corrent com caminant.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins el 21 de novembre. El preu de la inscripció és de 38€ per a la Marató, 24€ per a la Mitja i 14€ per a la Volta al Pantà (+4€ si no disposeu d’assegurança). També hi ha l’opció de samarreta per 5€ més (només fins el 3 de novembre).

Notícia Original: Ultres Catalunya

Leave A Comment